Nie jesteś zalogowany na forum.
Felix:
Ta sesja toczy się z dwa miesiące po zakończeniu mojej poprzedniej. Jej akcja będzie mieć miejsce w elfich krainach które znajdują się po drugiej stronie zachodnich gór na mapie do poprzedniej sesji. Zaleca się tworzenie nowych postaci, aczkolwiek import postaci poprzednich nie jest wykluczony.
Jeszcze bardziej zachęca się do wymyślenia dla swej postaci wątków fabularnych. Nie potrzebuje ich całej biografii, ale dużego zaczepu ponieważ fabułę poniekąd tworzycie wy- nie będzie na sesji npca który wam powie co macie robić. Decyzje co robicie i gdzie idziecie podejmujecie sami, a wątek ma pomóc wam złapać kierunek, jak i mnie pomoże wpleść was w historię którą chce opowiedzieć.
Jeśli ktoś ma kompletną blokadę twórczą, spróbuje sam wymyślić mu wątek, aczkolwiek żeby potem nie było że nikt nic nie zrobi : (.
Więcej rewelacji o krainie elfów będzie w opisie świata jak już go wymyśle.
Q: Mogę grać elfem?
A: Tak, również człowiekiem i półelfem.
Q: Czy sesja jest pod magów?
A: Obawiam się że magii i zdolności nadprzyrodzonych będzie mnóstwo. Bycie czarodziejem nie jest wymogiem bo jeszcze wojownik/łotrzyk może nadrabiać braki magicznymi itemkami.
Q: Czy sesja pod Felixa?
A: ....
Q: Czy Wiktor gra supportem?
A: Oczywiście że tak.
Q: Czy będą nawiązania do poprzedniej sesji które będę musiał pamiętać żeby się połapać w fabule?
A: O ile będą nawiązania to najważniejsze sprawy wypisze na wątku w forum. Jeśli importujesz postać z poprzedniej kampanii to zakładam że co nieco pamiętasz, ale przecież.. kto ogarnia wszystko poza mną?
Q: To było pytanie do mnie?
A: Nie, to było pytanie retoryczne.
Q: Czy mamy grać dobrymi?
A: Grajcie kim chcecie. Dobre postaci pewnie będą się jednak wyróżniać o tyle że zaplanowałem sporo złych npców (bo łatwiej ich wymyślać).
Q: Czy sesja będzie długa?
A: Zależy pewnie od tego ile materiału mi wymyślicie.
Q: Kiedy start sesji?
A: Za wcześnie by stwierdzić, będe na pewno potrzebował trochę czasu po pozyskaniu wszystkich postaci by wymyślić choć trochę in advance.
Q: Czyli chcesz oskryptować sesję?
A: Tak i nie. Mam to do siebie że to co już wymyśliłem umieszczę bez względu na nic, ale większość sesji zależy od was, więc bardzo dużo będzie prowadzone na bieżąco, improwizując czy odpowiadając na wasze poczynania. To wyjdzie na dość eksperymentalną sesję.
Ciemin pyta:
Q: Czy mogę zabić team?
A: Nie, absolutnie nie. Ja nie zabijam teamu jak gram! Ja nie jestem ten ktoś co morduje kulasa na każdej sesji a potem zabrania zabić team. Ja mam powód! Nie jestem hipokrytą!
Q: Jak poderwać elfią królową poza ciastem?
A: Jak śmiesz w ogóle myśleć o pójściu do królowej bez ciasta ty słaby człowieku.
Q: Co się stanie ze starą postacią, która ktoś będzie grac? (jak wytłumaczysz ucięcie levelu itp.)
A: Mam swoje sposoby : P.
Q: Sesja raczej będzie w mieście, miastach, czy na zewnątrz?
A: O ile sporo nie wiem jaki będzie przebieg sesji, to wiem że będzie to wyważone. Tzn. będę robił co w mojej mocy by sesja przebiegała w mieście i poza nim i w lochu i gdzieś indziej żeby było różnorodnie a przeto ciekawie.
Q: Dlaczego znów zgapiasz system od Wyka?
A: Bo mi się podoba, tylko magii nie trawię i wymyślam własną. Poza tym po poprzedniej sesji zorientowałem się jak kompletnie niepotrzebne były atrybuty więc można je wykopać jak to wyk właśnie uczynił.
Q: Lubie ciastka.
A: Ja też, i królowa elfów także... chwila.. to nie było pytanie... o nie, on złamał system..